Alla inlägg under februari 2010

Av Pernilla - 14 februari 2010 13:01

De här underbara brickorna, perfekta för frukostmys, köpte jag på Lagerhouse och den härliga, stora koppen med!

    

Av Pernilla - 14 februari 2010 12:43

Dagen räddad, vilken lycka att få dess helt egentillverkade kort!

Det är en snöängel, två snögubbar och så Wille själv när han åker hiss på ett hotell i Umeå (gjorde det som tvååring och försvann...men vi hittade honom till slut).     


Av Pernilla - 14 februari 2010 12:15

Ni anar inte hur dåligt jag mår när det är sånt här fantastiskt väder ute och jag är tvungen att vara inne med sjuka barn. Wille kan ju gå ut nu men eftersom läkaren varnade för lunginflammation på Robbie så tänker jag definitivt inte chansa med tanke på att han dessutom har känsliga luftrör.

Idag är det strålande sol, -4 grader och massor med snö. Det är så fantastiskt vackert! Otroligt! Det här är faktiskt bästa tiden på året, när det börjar bli ljusare, soligt, och man känner våren komma smygandes.

Det var just den här tiden som jag var rädd för att missa i vårt hus, där vi inte kan bo nu. Saknar vår baksida, där man kan sitta i lä i solen och titta ut över berget med en kaffekopp i handen. Helt otroligt underbart.

Men, vi kommer ju få en massa såna här vintrar/vårar i huset så om jag tillbringar en på annat ställe än hemma må ju gå. Men det känns   


Imorgon vet jag i alla fall att jag kan få komma ut, då är S ledig. MEN då har vi 1000 saker att fixa till huset som inte kunnat bli gjort under den vecka han jobbat nu alla dagar i sträck...måste bestämma oss för vitvaror och en massa annat samt ta de mått som saknas på köket för att kunna göra en exakt ritning. Måste in till stan och det känns kul, men drygt...hade hellre bara vart ute hela långa dagen imorgon!

Sen jobbar S dagtid resten av veckan, så då kan det bli problem för mig att komma ut i solen igen om nu R inte hinner bli jättepigg och frisk, vilket jag hoppas  

Av Pernilla - 13 februari 2010 13:36

  


  

Igår när S jobbade och Wille och jag bara var sugna på nåt enkelt så gjorde vi egna strips. Så gott! Bara skala och strimla potatis, inte för smala strimlor, in i ugnen på 200 grader, men först vänd i olja och krydda lite, kanske rosmarin, timjan, oregano, vitlök? Vad helst man är sugen på. Fritös är totalt överflödigt...man får inte samma krispiga yta som i en fritös men man får en knaprig yta ändå och en fantastisk smak! 

Av Pernilla - 13 februari 2010 13:17

  

Av Pernilla - 13 februari 2010 12:57

       

Att göra en islykta den enkla eller den lite enklare vägen...


Det är så vackert, så mysigt, så billigt och så enkelt! Gör en stor med marschaller för att ha ute eller mindre med ljus i. Fint att pryda en grav med är det också :-)


Det finns en enkel väg att gå men man vet inte alltid exakta resultatet. Fyll en hink med vatten, ställ ute i kylan. När vattnet frusit till is ställ hinken i värme ett tag tills kanterna släpper, ta sen ut lyktan, sätt en marschall i och tänd!

Kanterna fryser ju först i hinken så man får ha lite koll så att man tar lyktan i tid innan allt frusit helt igenom. Då finns liksom inget hål att ställa ljuset/marschallen i.


Finns ett säkrare sätt att göra också.

Ta två hinkar eller kärl i olika storlek. Häll vatten i den stora och ställ den mindre i. För att inte den inre, mindre hinken ska flyta upp, häll vatten i den också eller lägg i något tungt.

Skulle man vilja göra flera lyktor i olika färger kan man bara färga vattnet med karamellfärg, eller för den deles lägga i nån växt, mossa eller så som fryser in i isen.

Ställ hinkarna kallt, är det inte minusgrader så ställ i frysen.

Det kan ta några dagar för lyktan att bli klar så planera i tid om du ska ha den till nåt speciellt.

När den är klar, ta bara bort den lilla hinken och islyktan är klar!

Jättekul att göra med barnen.

Av Pernilla - 13 februari 2010 01:47

Det här lila täcket var ett superköp! Hansbo vintertäcke, hon går ute med det dygnet runt och det ser knappt använt ut. Vill köpa ett till!

  

Det här var ett annat superköp, bästa fleecetäcket jag haft, med ordentlig knäppning runt halsen och ordentlig plats för bogarna. Perfekt! Sverige Svea täcket.  

Av Pernilla - 13 februari 2010 01:45

  

Ovido - Quiz & Flashcards