Direktlänk till inlägg 29 december 2008
dagens middag som serverades med massor av gröna ärtor, karljohan-svampsås och ekologisk potatis fick klart godkänt även av den lille rackaren som inte direkt är överförtjust i mat - The One And Only Master William!
500 g revbensspäll
1 dl honung
1 st röd chili eller motsvarande
0.5 dl apelsinjuice, koncentrerad (jag tog dock en färskpressad apelsin)
1 st gul lök, delad
1 msk salt
1. Lägg ner revbensspjällen i en kastrull med saltat vatten och koka dem möra tillsammans med gul lök och selleri. Det tar cirka 1-2 timmar. Koka tills köttet börjar släppa från benen.
2. Mixa honung, chili och apelsinjuice slätt.
3. Sätt ugnen på 220 grader när cirka 30 minuter återstår av koktiden.
4. Lyft upp revbenen och lägg dem på en plåt, pensla med honung/chili-glacen.
5. Ställ in i ugnen och glasera dem cirka 20 minuter.
Så enkelt och så gott! Speciellt med vårt egenproducerade kött *ler*
Jag tror allt det är dags att blogga lite igen. Snart. Måste bara få lite tid. Och denna vecka är extremt olämplig. Nästa vecka? ...
Helt ny! Prislappen kvar, den var för liten :-( Nypris 1199:- nu 400:-! En liten gulnad på ett ställe, fläck? vet inte, men inget som stör, ovanför dragkedjan mitt på magen, om man zoomar bilden kan man se den. Regn och vindjacka, i extremt cool och ...
Vet egentligen inte hur denna kunde bli så god, men det blev den....underbart god och nyttig! Pernillas kyckling och grönsaksgryta 1 st Squash 700 gram kycklingfilé 2 st gul lök 2 st Paprika, röd 2 klyfta ...
...gjorde jag mitt senaste blogg-inlägg... Då satt jag också här i Bjästa i just det här huset. Då var det under tio dagar när husägaren var utomlands och behövde kattvakt, nu har vi bott här i snart en månad...fyra personer inneboende hos en annan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | 31 |
|||||||
|