Direktlänk till inlägg 24 november 2009
Kantarellrisotto med förvälld och fryst svamp
ca 2 dl fryst svampl inkl spad
25 gr smör
4 dl Risoni
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl smakrik ost
2-3 krm salt
lite peppar
Fräs svampen i fettet i en gryta. Blanda i riset och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt svampspadet. Tillsätt några deciliter buljong i taget i grytan och rör om. Koka ca 20 minuter. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kycklingfilé eller varma tomater, värmda i ugn :-)
Jag tror allt det är dags att blogga lite igen. Snart. Måste bara få lite tid. Och denna vecka är extremt olämplig. Nästa vecka? ...
Helt ny! Prislappen kvar, den var för liten :-( Nypris 1199:- nu 400:-! En liten gulnad på ett ställe, fläck? vet inte, men inget som stör, ovanför dragkedjan mitt på magen, om man zoomar bilden kan man se den. Regn och vindjacka, i extremt cool och ...
Vet egentligen inte hur denna kunde bli så god, men det blev den....underbart god och nyttig! Pernillas kyckling och grönsaksgryta 1 st Squash 700 gram kycklingfilé 2 st gul lök 2 st Paprika, röd 2 klyfta ...
...gjorde jag mitt senaste blogg-inlägg... Då satt jag också här i Bjästa i just det här huset. Då var det under tio dagar när husägaren var utomlands och behövde kattvakt, nu har vi bott här i snart en månad...fyra personer inneboende hos en annan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|