Alla inlägg under februari 2009

Av Pernilla - 22 februari 2009 18:14

just när jag tänkte skriva ett inlägg om drömmar så såg jag att min vän Therese (http://stromsgarden.bloggagratis.se/) gjort samma sak och jag gjorde även en kommentar där:

"drömmar ja...shit vad jag drömmer nu, och kommer ihåg allt, bebisen kom ut fullvuxen och kunde prata och sa att han ammade på fel bröst, sen tappade jag bort bebisen i en anna dröm, i en tredje var jag jagad av två giftormar och de gav sig inte - de bara skulle hugga mig...huvvva (hade nyss läst nyheten om kille i Umeå som blev biten av en giftorm i fredags) och inatt var jag i en actionfilm på högsta nivå med plankrascher, vapen, gisslan och allt annat...ojojoj...på nätterna händer det saker här må ni tro ;-)"

Av Pernilla - 22 februari 2009 17:49

Sinova har räddat min helg!

I ren depseration satte jag och surfade om hur jag kan lindra nästäppan eftersom jag får panik när jag inte kan andas.

Hamnade på en sida om Sinova och kom på att jag hade ett paket sen ett felköp, provade det och gissa? DET MÄRKTES SKILLNAD DIREKT!!!

Så lycklig, i helgen har jag bara använt Otrivin kanske en gång per natt jämfört med varannan timme innan.


Dock har jag istället vaknat helt utan röst både igår och idag. Det är liksom bara TYST....kommer inte ett ljud.

Men så småningom har jag börjar kunna viska lite och sen prata försiktigt men det är fortfarande inte ok. Kan bara typ hålla ett lågt tonläge och att ropa är uteslutet...så jag kan inte heller bli arg ;-)

Hehehe....

Av Pernilla - 22 februari 2009 17:40

I torsdags hittade jag på en ny maträtt, eller, den finns ju säkert redan men jag hade inget recept utan bara freestylade ;-)


Skar tinade kycklingfiléer i stavar/fingrar på ca 2 cm bredd. Lade alla bitar i en form och saltade och pepprade. Vände dem sedan i ett uppvispat ägg innan jag rullade dem i krossade cornflakes, köpte billigaste typen för 10:-

När alla var rullade i den krossade cornflakesen så stekte jag på dem i rikligt med olja i het panna. Lade tilbaka i en form för att slutligen slänga in i ugnen en sväng för att vara säker på att de var genomstekta.


Till detta skar jag bakpotatis i klyftor, delade morötter på hälften, tog en hel vitlök och tillagade allt i ugnen med lite olja och kryddor. Ca 225 grader, ca 45 minuter eller så. Tills de fått fin färg :-)

Gjorde en sallad till samt en vitlökssås.


Och kräsne Wille gillade verkligen kycklingen precis som jag hoppats....tyckte ju det var lite spännande att det var cornflakeskyckling på tallriken.

Av Pernilla - 20 februari 2009 17:16

kom på en positiv sak till, nu är jag uppe i tre ;-)

sover ju inte på nätterna och har vart tvungen att botanisera bland våra kabelkanaler, hittat nya favoritprogram på  Discovery Travel & Living, vid 4-5 tiden på morgonen är det först ett program om Världens Rikaste människor - superkul att se! Sen är det ett reseprogram med en Tony som åker världen runt, blandning av reseprogram och matprogram - helt fantastiskt! Inatt, eller imorse, var han i Sydkorea och åt kycklingfötter och levande bläckfiskungar doppad i tomatsås....blääää...de var tvungen att tugga dem fort och ta död på dem för annars fanns risken att de sög sig fast i mun eller hals....fy...

Fast de äter helt underbara saker med!

Så är ni vaken den tiden - kolla in...

Av Pernilla - 20 februari 2009 17:03

tyvärr har jag nu ingen hjärna kvar, allt har försvunnit när jag snutit mig. vilket jag gör hela tiden, det hjälper inte med nåt i princip; ångbad, Otrivin Komp, koksaltlösning, Nezeril, jag har provat allt och är nära panik när jag inte kan andas. det blir helt stopp för att kunna andas.

lägg där till en hosta där jag får senadrag i gravidmagen varje gång. fy fan vad ont.

och sen, halsen, på nätterna när andningen är som svårast så kan jag knappt svälja heller pga halsont.


förresten nämnde jag foglossningarna som gör att jag knappt kan ta mig fram? vågar just nu inte köra bil för bäckendelen blir emellanåt avdomnad av smärta. föreställ er då hur det är att ta sig uppför och nerför en trapp, in och ut ur en bil eller bara sittandes framför datorn?!


om jag hade kunnat få endera FOGLOSSNINGAR eller INFLUENSA då, men icke, klart jag ska ha allt på en gång. får väl sota för alla mina synder. trots att jag fick ett SMS idag där en person säger sig be för mig hela dagarna....kan ju säga att hittills har det ju inte hjälpt...


slutjobbat för mig är det i alla fall, foglossningarna gjorde det till slut omöjligt.


förresten, EN positiv sak: fick SGI uträknad och den vart helt ok :-)


förresten EN SAK TILL: var på Willes första utvecklingssamtal på förskolan, det var bara goda ord, han är så snäll och skötsam och flyter in bra i gruppen och är ansvarsfull och det har aldrig på nåt sätt vart problem med honom....(fast det hade jag väl inte trott heller, men konstigt att det ska kännas som att gå på kvartsamtal som i skolan när man bara snackar med dagispersonal..hahaha)


Nu skriker min rygg och mitt bäcken, 5 minuter sittandes är minst 4 för länge....gggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


Bye!

Av Pernilla - 17 februari 2009 18:32

har jag haft ett bra tag nu utan att veta om det...har ju haft jätteont bla i bäckenet och bara blivit irriterad på mig själv att jag ska vara sån vekling. och så fick jag ett mejl idag som jag får varje vecka om att vänta barn, en rubrik var bäckensmärtor så jag gick in och kollade, där jag kan konstatera att jag stämde in på ALLA punkter för foglossning...blääää....


Tips för självhjälp


• Avbryt rörelser som gör ont. Om något gör ont, undvik om möjligt att göra det. Om man låter den här typen av smärta blossa upp kan det ta lång tid att få den att gå tillbaka igen.

• Rör på dig lite och ofta. Du kanske inte alltid känner av vad du gjort förrän senare på dagen eller efter att du gått och lagt dig.

• Vila regelbundet genom att sitta i en ganska upprätt ställning med ordentligt stöd för ryggen.

• Undvik att lyfta eller skjuta på saker (att köra kundvagn kan vara särskilt smärtsamt).

• Det vara bra att sitta ner när du klär på dig, särskilt underbyxor eller byxor. Trä plagget över fötterna och ställ dig sedan upp och dra upp det. Försök inte att trä i benen i byxor, kjolar eller underbyxor medan du står upp.

• Ta ett steg i taget när du går uppför trappor. Kliv först upp med det bästa benet och låt sedan det andra benet följa efter. Upprepa detta på varje trappsteg.

• Försök hålla ihop benen och undvik att göra bredbenta rörelser som t ex att gå i och ur bilar eller badkar. Om du måste göra något bredbent, gör det sakta och försiktigt och håll ryggen böjd.


å vad gör man när man gör allt detta men ändå har förbannat ont?

Av Pernilla - 17 februari 2009 12:24

för nån vecka sen skulle vi på Ikea, tagit ledigt från dagis och Wille såg ram emot det så mycket, han älskar Ikea. den natten hade han feber och växtvärk och grät hela natten = inge Ikea


Idag tog vi ledigt från dagis igen för att åka på Ikea, allt planerat vad vi skulle köpa, kameran laddad för att fota kök på olika affärer där i Birsta.

och så, inatt...vad händer? jo Wille fåt jättehög feber...han var kokhet och klagade tom att han inte såg nåt....suck, vaken natt igen. sov sen till 10 då han vaknade och sa: Vi kan åka på Ikea nu mamma för jag är frisk nu (och så världens största smajl).

men som ni kanske förstår blev det inge Ikea idag heller  :-(

Jag som ville göra bort det i tid innan bebis. men, men, sånt e livet...

Nu sitter jag och laddar hem barnsånger från telias musiktjänst så Wille sitter och sjunger i mitt knä :-)

Av Pernilla - 16 februari 2009 15:16

är det sant? ibland hatar jag verkligen rättsväsendet i Sverige. Emma Jangestig som fick sina två små barn mördare brutalt av en psyko-tyska ska få 75.000:- i skadestånd. 75.000 svenska kronor - fattar ni vilket HÅN!?


hon får aldrig mer se sina barn, hon får lida resten av livet och får som nån slags tröst eller upprättelse eller vad man ska kalla det sjuka påhittet 75.000:-


blir så arg så jag kokar

Ovido - Quiz & Flashcards