Direktlänk till inlägg 30 januari 2009
Kycklingköttbullar
400 g Kronfågel kycklingfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 lägg
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk hackad gul lök
ev. 1 nypa socker
1 msk potatismjöl
smör till stekning
Tillagning
Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, salt och peppar, socker, lök och potatismjöl. Rör ner kycklingfärsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet.
Forma kycklingfärsen till små runda bollar med vattensköljda händer. Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme.
Servera kycklingköttbullarna med kokt potatis, gräddsås, lingon och en sallad.
Från www.kronfagel.se
Gjorde receptet ovan men nästa gång ska jag nog lägga till nåt för att få mer smak. Dessa var dock perfekt till barn som inte vill ha för mycket smak.
Kanske blir det vitlök, paprika, timjan eller annat jag tillsätter. Eller kanske nån smakrik ost?
Jag tror allt det är dags att blogga lite igen. Snart. Måste bara få lite tid. Och denna vecka är extremt olämplig. Nästa vecka? ...
Helt ny! Prislappen kvar, den var för liten :-( Nypris 1199:- nu 400:-! En liten gulnad på ett ställe, fläck? vet inte, men inget som stör, ovanför dragkedjan mitt på magen, om man zoomar bilden kan man se den. Regn och vindjacka, i extremt cool och ...
Vet egentligen inte hur denna kunde bli så god, men det blev den....underbart god och nyttig! Pernillas kyckling och grönsaksgryta 1 st Squash 700 gram kycklingfilé 2 st gul lök 2 st Paprika, röd 2 klyfta ...
...gjorde jag mitt senaste blogg-inlägg... Då satt jag också här i Bjästa i just det här huset. Då var det under tio dagar när husägaren var utomlands och behövde kattvakt, nu har vi bott här i snart en månad...fyra personer inneboende hos en annan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|