Alla inlägg under januari 2009
klicka min på värvningslänk och inkassera gratis godis...
http://www.freesweetsite.se/join.php?ref=689
usch...kom just på att jag inte ätit lunch. man blir liksom mätt av att stå och baka och alla dofter.
och nu, illamående, kan inte komma på vad jag ska kunna få i mig. fem klunkar naturell yougurt gick ned i alla fall men vet jag måste ha mer.
och nej, jag har inte smakat en enda kaka...tycker faktiskt inte om att äta det jag bakat, inte på en gång i alla fall. med ett undantag...kanelbullar...men hade inte ingredienser hemma att baka det idag.
hmmm....måste hitta på nåt att stoppa in i munnen nu....blääää....
Dagens andra bakprojekt...
Drömmar
ca 50 st
Ugnstemp 150
100 gram margarin eller smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja (ej smakrik som tex olivolja)
1 tsk hjorthornssalt
ca 4 dl vetemjöl
Rör rumsvarmt margarin med socker och vaniljsocker, det ska bli smidigt. Häll försiktigt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssalt med ½ dl av mjölet. Rör ner i degen. Arbeta sen in resen av mjölet.
Rulla ut degen i två längder, ganska tjocka längder. Skär sen upp i bitar/skivor. Varje skiva/del brukar jag sen dela i två och rulla till små bollar.
Lägg på bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Pernillas kolakakor
Jo, döpte de till mina eftersom jag modifierat receptet efter ursprunget som heter Elnas kakor.
Så enkla, alla kan fixa dessa, och försvinnande goda med kolasmak.
Perfekt att ha i frysen!
Ca 30-35 st, kan nog bli fler om man gör dem små. De flyter ut en del i ugnen så lägg dem inte för nära.
200 gram smör eller margarin
1 ¾ socker (man kan välja att ta en del råsocker)
4 ½ – 5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
3-4 msk sirap
1,5 tsk bakpulver
Rör ihop rumsvarmt smör med sockret. Blanda i övriga inredienser och arbeta till en deg som närr och jämnt håller ihop, lägg till eller dra bort sirap på slutet så att degen blir bra, ska inte bli som en degklump utan lite småsmulig men ändå hålla ihop när man rullar ihop till små kulor.
Rulla till kulor och platta sen ut dem på plåten.
Grädda mitt i ugnen 175 grader.
Wille har tjatat hela dagen om att baka så det blev så till slut...när vi gjort dessa vill han göra drömmar med, får se om vi orkar med det :-)
Är trött och kall idag, ska krypa ned i sängen med Wille och se Micke & Molle :-)
Men först ett litet, men naggande gott, recept på Min mosters Tacolåda. Så mumsigt och festligt!
Om ni inte kan se vad som står på bilden får ni säga till så skriver jag ut det istället.
Go natt!
så smakrik, så enkel och såååå god! man kan inte misslyckas med denna.
åt till middag igår och räckte till lunch idag med :-)
Biff stroganoff
4 portioner
500 gr strimlat nötkött (innanlår eller biff)
1 gul lök
ca 200 gram champinjoner (jag tog en burk hela)
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré (hade inte det så jag tog ketchup)
2 tsk ljus fransk senap typ dijon (jag hade bara Johnnys senap)
2,5-3 dl grädde
1-2 msk kalvfond
Hacka löken och skär champinjoner. Inte för små bitar. Värm upp en stekpanna med margarin eller smör på medelhög värme. Stek köttet ett par minuter. Lägg i lök och champinjoner och låt det stekas tillsammans. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädden och kalvfonden. Låt steka på svag värme i stekpannan, helst under lock, i ca 10 minuter. Smaka av med salt.
Servera med fullkornsris/fullkorns couscous och sallad.
Nu går planeringen vidare med resten av rummet...
Igår blev vi äntligen klara...Evert byggde bordet och Wille och jag målade och byggde :-)
Jag prioriterade att han skulle få vara med istället för perfektion...och han var så duktig och stolt över det han målade!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|